Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Tirkizni prsten

tirkizni prsten

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

brusene perle  preciosa kasaste perlice  igle za nizanje perli  konac za nizanje perli

Legenda:

prsten od perlica legenda

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad. Nanižite dve kašaste perlice i jednu brušenu perlu. Izjednačite oba kraja niti pa ih ukrstite provlačeći ih u suprotnim pravcima kroz brušenu perlu, kao na slici ispod.

prsten od perlica korak1

2. Na jednu nit dodajte brušenu perlu formirajući tako dijagonalu od tri brušene perle, a na drugu nit jednu kašastu perlicu. Da biste znali koju perlu na koju nit treba da nanižete pogledajte korak 1. Ako je brušena perla u koraku 1 bila dole u koraku 2 treba da bude gore. Isto pravilo važi i za kašastu perlicu. Provucite niti kroz kašastu perlicu u suprotim pravcima.

prsten od perlica korak2

3.  Ponovite korak 2 sa tom razlikom da se kašasta perlica koja je u prethodnom koraku bila dole ovog puta nalazi gore i formira dijagonalu, dok se brušena perla koja je u prethodnom koraku bila gore sada nalazi dole. Provucite niti kroz brušenu perlu u suprotnim pravcima.

4. Ponavljajte korake 2 i 3 dok ne dostignete željenu dužinu. Završite sa korakom 2 kako bi se perle uklopile, provucite nit u suprotnim pravcima kroz centralnu kašastu perlicu iz koraka 1 i vežite čvor.

prsten od perlica korak3

prsten od brusenih perli

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar