Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Pletene perle od brick perli

brick perle

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

materijal za izradu nakita  repromaterijal za izradu nakita  preciosa kasaste perlice  igle za nizanje perli  konac za nizanje perli

Legenda:

repromaterijal za izradu nakita - legenda

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad i naizmenično nanižite četiri kašaste perlice veličine 11/0 i četiri brick perle. Vežite čvor i provucite nit kroz drugu rupu na brick perli.

izrada perle korak 1

2. Sada između svake brick perle dodajte po jednu kašastu perlicu veličine 11/0. Nakon što ste dodali poslednju kašastu perlicu provucite nit kroz narednu brick i kašastu perlicu.

izrada perle korak 2

3. Nanižite dve kašaste perlice 11/0, jednu kašastu perlicu 9/0 i još dve kašaste perlice 11/0 i provucite nit kroz narednu kašastu perlu. Ponavljajte postupak do kraja i završite korak tako što ćete izaći kod kašaste perlice veličine 9/0, kao na slici ispod.

izrada perle korak 3

4. Zatim dodajte jednu kašastu perlicu 9/0 i provucite nit kroz narednu kašastu perlicu 9/0 iz prethodnog koraka i tako u krug.

 

izrada perle korak 4

5. Nakon što ste završili korak 4 potrebno je da dovedete nit do druge rupe na brick perli kako biste bili u mogućnosti da uradite i drugi kraj perle.

6. Drugi kraj perle ćete napraviti ponavljajući korake 3 i 4.

7. Na kraju vežite čvor i ukoliko je potrebno prođite dodatno kroz rad.

NAPOMENA: Vodite računa prilikom izrade da vam rad bude čvrst.

Dobijene perle imaju obik koji podseća na fenjer, šuplje su i samonoseće, a možete ih upotrebiti kao privezak ili u kombinaciji sa drugim perlama za izradu minđuša ili ogrlice.

pletene perle od brick perli

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar