Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Pip minđuše

Pip mindjuse

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

Materijal za izradu nakita  Materijal za izradu nakita  Preciosa kašaste perlice  konac za nizanje perli  igle za nizanje perli

Legenda:

Pip minđuše legenda

1. Odsecite nit za nizanje odgovarajuće dužine i ukoliko želite postavite stop perlu, ostavljajući pri tom slobodnim oko 15 cm niti. Nanižite jednu kašastu perlicu 9/0, okruglu perlu veličine 10 mm i još jednu kašastu perlicu 9/0. Provucite nit nazad kroz okruglu perlu i kroz narednu kašastu perlicu tako da se niti ukrste.

Izrada nakita: Pip mindjuse

2. Sada naizmenično dodajte četiri Pip perle i četiri kašaste perlice i provucite nit kroz kašastu perlicu iz prethodnog koraka. Nakon toga nastavite sa naizmeničnim nizanjem četiri Pip perle i četiri kašaste perlice s tim što ćete nizanje započeti sa kašastom perlicom.

Izrada nakita: Pip mindjuse

3. Pošto ste dodali poslednji Pip i izašli kroz narednu kašastu perlicu, potrebno je da dovedete nit do četvrte kašaste perlice na vrhu da biste mogli da započenete naredni korak.

4. Provucite nit kroz narednu kašastu perlicu, nanižite tri kašaste perlice i provucite nit sa suprotne strane središnje perle, kao na slici ispod. Vežite čvor.

NAPOMENA: Pre nego što vežete čvor obratite pažnju na čvrstinu rada. Perlice ne smeju biti labavo nanizane jer u tom slučaju latice neće imati odgovarajuće držanje.

Izrada nakita: Pip mindjuse

5. Kada ste prošli kroz rad i vezali dodatne čvorove, uz pomoć klešta provucite alku kroz kašastu perlicu koja se nalazi na vrhu, dodajte udicu i zatvorite alku.

Izrada nakita: Pip mindjuse

6. Ponovite postupak kako biste izradili drugu minđušu.

Pip mindjuse

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar