Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Minđuše sa kićankama

minđuše sa kićankama

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

preciosa kasaste perlice kicanke za mindjuse udice za mindjuse igle za perlice konac za nizanje perli

1. Prvo što je potrebno da uradite jeste da skinete omču sa kićanke i da je pripremite za rad. Kako to da učinite možete pogledati OVDE.

2. Za izradu minđuša sa kićankama biće vam potrebno znanje peyote boda. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad. Stavite stop perlu. Nanižite osam perlica 11/0. One će činiti prva dva reda. Da biste započeli treći red, nanižite jednu 11/0, preskočite prvu perlicu i provucite nit kroz drugu 11/0 od kraja. Nastavite sa dodavanjem perlica sve do kraja reda, kao na slici ispod. Kod započinjanja četvrtog reda, kao i svih ostalih redova nanižite jednu perlu i provucite je kroz poslednju perlu dodatu u trećem redu. Potrebno je da napravite traku približne dužine oko 3 cm (dužina trake zavisi od širine gornjeg dela kićanke). Suština je da traka čvrsto obuhvati kićanku kada je obmotate oko nje.

korak 1

3. Kada ste dostigli željenu dužinu, postavite traku oko kićanke (najbolje blizu dela gde se nalazi rupa na kićanki) tako da dva reda peyota dođu ispod namotaja na kićanki. Nakon toga spojite dve strane peyota tako što ćete sa obe strane trake proći cik-cak kroz perle kao na slici ispod. Da biste mogli to da učinite potrebno je da se ivične perle na traci međusobno uklapaju. Skinite stop perlu i vežite čvor.

korak 2

4. Prođite kroz rad i izađite kod rupe na kićanki. Provucite iglu kroz rupu, izađite na drugu stranu i provucite nit na dole kroz dve perle prateći kretanje perlica na peyotu, pa na gore kroz dve perle koje se nalaze pored. Prođite ponovo kroz rupu na kićanki i ponovite postupak.

5. Nanižite sedam 11/0, preskočite jednu 11/0 i provucite nit kroz narednu 11/0. Izađite na gore kroz perlu pored i ponovite postupak. Nastavite sa dodavanjem setova od po sedam 11/0 u krug dok ne stignete do kraja. Kada ste dodali poslednji set od sedam 11/0 i izašli na gore kroz perlu pored, provucite nit kroz prve četiri perlice u prvom setu od sedam 11/0.

korak 3

6. Nanižite tri 11/0 i prođite kroz četvrtu perlu u narednom setu od sedam 11/0, kao na slici ispod. Ponavljajte postupak sve dok se ne vratite na početak.

korak 4

7. Provucite nit kroz prvu perlu u setu od tri 11/0, nanižite tri 11/0 i provucite nit kroz treću perlu u setu od tri 11/0 i četvrtu perlu u setu od sedam 11/0. Ponavljajte postupak u krug sve dok se ne vratite na početak.

korak 5

8. Da biste započeli naredni korak izađite kroz prve dve perle u setu od tri 11/0 koji ste upravo dodali, kao na slici ispod. Nanižite jednu 11/0 i provucite nit kroz drugu perlu u narednom setu od tri 11/0. Nastavite da dodajete po jednu 11/0 u krug. Kada ste stigli na početak, prođite još jednom kroz perlice kako biste ih učvrstili.

korak 6

9. Sada ćete napraviti omču. Nanižite pet 11/0 i prvucite je kroz perlu koja se nalazi naspram nje. Prođite kroz poslednji red perlica i opet kroz omču kako biste je ojačali i učvrstili. Ako imate prostora ojačajte omču još jednom.

korak 7

10. Prođite kroz rad i vežite par čvorova. Kleštima otvorite donji deo udice, provucite je kroz omču i zatvorite. Ponovite korake 1-10 kako biste napravili drugu minđušu.

midjuse sa kicankama

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar