Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Brick narukvica

Brick narukvica

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

Repromaterijal za izradu nakita  Repromaterijal za izradu nakita  Repromaterijal za izradu nakita  alke bakarne boje  lobster kopca

igle za nizanje perli  konac za nizanje perli

Legenda:

Brick narukvica legenda

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine potrebne za rad i nanižite pet kašastih perlica. Perlice postavite na sredinu niti tako da dobijete dva kraja niti iste dužine. Jedan kraj provucite kroz jednu rupu, a drugi kraj kroz drugu rupu na brick perli.

Izrada nakita - brick narukvica

2. Zatim dodajte na svaku od niti po jednu kašastu perlicu i provucite obe niti kroz brušenu perlu. Nakon toga, na svaku od niti opet dodajte po jednu kašastu perlicu i provucite niti kroz rupe na brick perli kao u koraku 1.

Izrada nakita - Brick narukvica

3. Ponavljajte korak 2 sve dok ne dostignete odgovarajuću dužinu narukvice. Završite sa brick perlom.

4. Na jednu od niti nanižite pet kašastih perlica i provucite je nazad kroz drugu (suprotnu) rupu na brick perli kako bi napravili omču, dok ćete drugu nit provući kroz kašaste perlice i nazad kroz rupu na brick perli do nje, kao na slici ispod.

Izrada nakita-Brick narukvica

5. Potom provucite nit kroz kašastu perlu koja se nalazi do brick perle, dodajte tri kašaste perlice i provucite nit kroz narednu kašastu perlicu i opet kroz brick i tako redom. Isto učinite i sa drugom niti.

Izrada nakita - Brick narukvica

6. Kada ste stigli do kraja narukvice vežite čvor i ukoliko je potrebno prođite dodatno kroz rad.

Izrada nakita-Brick narukvica

7. Na samom kraju, provucite alke kroz omče napravljene od perlica i zakačite kopču, a ukoliko želite na drugi kraj možete dodati i produžetak za narukvicu.
Izrada nakita-Brick narukvica

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar