Učitavanje sadržaja Učitavanje zavisi od brzine vaše internet konekcije!

Brick minđuše

Brick mindjuse

Autor: Slađana I.

Materijal potreban za rad:

Repromaterijal za izradu nakita  Repromaterijal za nakit  Repromaterijal za nakit  Materijal za izradu nakita igle za nizanje perli

konac za nizanje perli

Legenda:

Brick minđuše-legenda

1. Odsecite nit odgovarajuće dužine i naizmenično nanižite četiri brick perle i četiri kašaste perlice 9/0. Vežite čvor i provucite nit ponovo kroz nanizane perlice kako biste ih učvrstili. Izađite kod kašaste perlice.

Brick mindjuse

2. Nanižite dve kašaste perlice, provucite nit kroz drugu rupu na brick perli, dodajte još dve kašaste perlice i provucite nit kroz narednu kašastu perlicu. Ponavljajte postupak sve dok se ne vratite na početak i tada provucite nit kroz prve dve dodate kašaste perlice kako biste bili u mogućnosti da započnete naredni korak.

Brick mindjuse

3. Dodajte četiri kašaste perlice 9/0 i provucite nit kroz narednu kašastu perlicu. Zatim, nanižite jednu brušenu perlu veličine 3 mm i provucite nit kroz narednu kašastu perlu. Ponavljajte navedeni postupak sve dok se ne vratite na početnu tačku i tada ćete provući nit kroz prvu dodatu perlu u ovom koraku da bi započeli naredni.

Brick mindjuse

4. Nanižite dve kašaste perlice, dodajte udicu za minđuše i još dve kašaste perlice. Preskočite dve kašaste perlice i provucite nit kroz kašastu perlicu koja se nalazi do njih. Dovedite nit sve do brick perle koja se nalazi paralelno sa onom na kojoj je smeštena udica, kao što je to prikazano na slici ispod.

Brick mindjuse

5. Zatim nanižite tri kašaste perlice, brušenu perlu od 3 mm, brušenu perlu od 4 mm, brušenu perlu od 3 mm i tri kašaste perlice. Nakon toga provucite nit nazad kroz brušene perle, dodajte još tri kašaste perlice i provucite nit kroz kašastu perlicu koja se nalazi na ivici brick perle. Kao što možete videti na slici ispod između početne i završne perle treba da ostanu slobodne dve kašaste perlice.

Brick mindjuse

6. Ukoliko je potrebno prođite dodatno kroz rad kako biste dobili na čvrstini i vežite čvor. Ponovite celokupan postupak kako biste izradili drugu minđušu.

Brick mindjuse

 

Podeli sa prijateljima:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterGoogle+

Ostavi komentar